Ziua 1 : Bucuresti – Ankara

Check-in si imbarcare pe aeroportul din Bucuresti cu destinatia Ankara, via Istanbul. Intalnire cu ghidul insotitor in aeroportul din Ankara si transfer la hotel de 4* din Ankara.

Ziua 2 : Ankara

Mic dejun. Se viziteaza orasul Ankara, capitala Turciei. Obiective turistice vizitate sunt ruinele Templului Imparatului Augustus din perioada Imperiului Roman, Mausoleum fondatorului Republicii Turcia,  Mustafa Kemal Ataturk,  castelul si cetatea din Ankara cu Muzeul Civilizatiei Anatoliene. Cazare la hotel de 4* in Ankara.

Ziua 3 : Ankara –Hattusas – Samsun

Mic  dejun. Se viziteaza capitala  Imperiului Hitit, orasul Hattusa, care dateaza inca din Epoca Bronzului, astazi declarat Patrimoniu UNESCO. Imperiul Hitit a fost prima civilizatie indo-europeana care s-a intins din Siria pana in centrul Turciei. . Se continua traseul  spre Samsun. Cazare la hotel de 4* in Samsun.

Ziua 4 : Samsun – Trabzon

Mic dejun. Se calatoreste  de-a lungul coastei Marii Negre pâna la Trabzon. Se viziteaza biserica Sfanta Sofia, cunoscuta si ca  versiunea mica a Catedralei Sfintei Sofia din Istanbul. In drum spre hotel se face oprire pentru a vizita casa memoriala Ataturk, locul unde a poposit in urma vizitelor sale in regiune. Cazare la hotel de 4*  in zona Trabzon.

Ziua 5 : Trabzon – Erzurum

Mic dejun. Vizita Manastirea din Muntii Sumela. Se continua traseul spre orasul Erzurum, un oras turcesc selgiucid important in anii 1100, si 1200. Dupa-amiaza vizita la vechea Moschee ’Doua Minarete’ si Marea Moschee. Cazare la hotel de 4* in Erzurum.

Ziua 6 : Erzurum – Ani – Dogubeyazit

Mic dejun. La o distana de aproximativ o ora fata de orasul Erzurum se afla ruinele orasului Ani. Ani este situat direct pe râul Arpacay, iar pe cealalta parte a râului se afla Armenia. Ani este unul dintre Siturile Patrimoniului Mondial UNESCO si a fost capitala Armenilor, metropola avea o populatie de 100.000, orasul fiind un rival direct cu Constantinopol, Bagdad sau Cairo. In acele vremuri era indeosebi renumit datorita elegantei sale, fiind numit `Orasul celor 1001 de biserici`. Se continua traseul pâna la Dogubeyazit. Cazare la hotel de 4* in Dogubeyazit.

Ziua 7 : Dogubeyazit – Van

Mic dejun. Se viziteaza Palatul Ishak Pasa, un palat de dimensiuni monumentale, ultimul mare edificiu din perioada Lalelei, fiind un exemplu deosebit al arhitecturii otomane din secolul 18, cu ornamente bogate suprapuse realizate in stilul baroc si rococo dar si ornamentele caracteristicile artei selgiuziene. Se continua traseul in directia Van, cu oprire  la  cascada naturala din Muradiye. Cazare la hotel de 4* in Van.

Ziua 8 : Van

Mic dejun. Se viziteaza zona lacului  Van. Se incepe  calatoria cu o plimbare cu barca pe lacul Van catre insula Ahdamara, unde se afla manastirea Ahdamara. Apoi se  merge spre fortificatia antica Cavustepe unde se viziteaza situl arheologic al regelui hitit Urartu. Vizitele se incheie cu oprire la Tusba, castelul din Van. Cazare la hotel de 4*  in Van.

Ziua 9 : Van – Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare zbor cu destinatia Bucuresti vi Istanbul

 

Servicii incluse :

 • Bilet de avion Bucuresti – Ankara (via Istanbul)
 • Bilet avion Van – Bucuresti (via Istanbul)
 • Un bagaj de cala si un bagaj de mana
 • Taxe de aeroport
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Cazare 8 nopti la hotel de 4* cu mic dejun
 • Ghid insotitor in Limba Romana

Servicii optionale neincluse :

Pachet Premium 249euro/pers. :

 • Pachet 8 cine in hotel sau in afara hotelului
 • Intrarile la obiectivele turistice ( Maousoleul lui Mustafa Kemal Ataturk,  Muzeul Civilizatiei Anatoliene, Biserica Sfanta Sofia, Manastirea Sumela, ruinele orasului Ani, Palatul Ishak Pasha din DoguBeyazit , Cetatea din Van )
 • Ghid local autorizat la Ruinele Templului Imparatului Augustus in Ankara, Hattusa, Biserica Akdamar, cascada Muradiye
 • Taxe de statiune si/sau oras
 • Ghid local autorizat

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Turcia - Ankara - Trabzon - Sumela - Dogubeyazit - Van, Toate locatiile, Turcia

Verifica tarife si disponibilitate